Automuseo

Automuseo

Uudenkaupungin Automuseo on säilyttänyt asemansa kaupungin vetovoimaisimpana ympärivuotisena kohteena jo pitkään. Monien mielestä se on tänään entistä selvemmin Suomen merkittävin automuseo.

Museo kätkee sisäänsä mittavan ja monipuolisen valikoiman autoklassikkoja ja paljon muuta nähtävää monilta autoilun ja autourheilun osa-alueita.

Vuosi 2019 on merkittävä juhlavuosi! Ensimmäinen Suomessa valmistettu Saab valmistui 50 vuotta sitten 1969. Siitä alkanut suomalaisen autoteollisuuden huikea kehityskaari on taltioitu osaksi Automuseon kokoelmaa. Tänään Uudessakaupungissa valmistetut Mercedes-Benz -autot löytävät tiensä lähes kaikille maailman teille.

Kaikkiaan Automuseon kokoelmissa on reilusti yli sata autoa, hyvä valikoima veteraanimopoja, muutama moottoripyörä sekä kaksi lentokonetta. Kolmessa avarassa näyttelyhallissa on myös paljon muuta nähtävää.

Merkki- ja mallivalikoima on monipuolinen. Sananmukaisesti kaikkea Kupla-Volkkarista Cadillaciin. Laajan ja arvostetun yleiskokoelman lisäksi on oma osastonsa suomalaisittain niin tärkeälle Saab-merkille sekä muille suomalaismerkeille. Kunniapaikalla on tietysti ensimmäinen suomalaisauto, Korvensuu vuodelta 1913. Oman osastonsa muodostaa myös konseptiautokokoelma. Se esittelee monia suomalaisten autosuunnittelijoiden futuristisia luomuksia viime vuosikymmeniltä tähän päivään asti. Kokoelma täydentyy vuosittain. Kestävän kehityksen teema jatkuu museolla edelleen. Arkkitehti SAFA Panu Kailan ja rakennusarkkitehti Pentti Virtasen toteuttaman, autenttiseen aineistoon perustuvan erikoisnäyttelyn, Lyskan pojat ja limusiinit, pohjalta tehty ainutlaatuinen kirja Suomen 1950-luvun autoista, on nyt ostettavissa museolta.

Esillä olevat erikoisnäyttelyt täydentävät oivallisesti museon muutenkin laajaa tietosisältöä.

Museon yhteydessä toimii kokeileva entisöintityöpaja ja museomyymälä. Myymälän tuotteiden kotimaisuusaste on poikkeuksellisen korkea ja valikoima monipuolinen.

Museomyymälästä voit myös hankkia UNICEF-nuken ja auttaa näin maailman hädässä olevia lapsia. Kiitos avustasi!

Katso video:

automuseoinfo [at] gmail.com

Jaa:

facebook twitterbird

Autotehtaankatu 11, 23500 Uusikaupunki

Avoinna

ympäri vuoden joka päivä klo 11–17.
Kesä–elokuussa pidennetty aukioloaika klo 10–18.
Ryhmille sopimuksen mukaan.

Pääsymaksut

10 €/aikuiset, 5 €/lapset,  8 €/eläkeläiset ja ryhmät (väh. 15 hlö).

Opastus alk. 60€/ryhmä. 

Opastukset, tarjoilut ja muut lisäpalvelut vain ennakkovarauksella.