Velhoveden rengastie

Velhoveden rengastie

Retkeillen, pyöräillen tai autoillen saaristossa

Kappale Suomen kauneinta saaristoa on tällä reitillä ulottuvillasi ilman venettä tai huolta lautta-aikatauluista - tämän takaa saarten lomitse rakennettu tie. Hurauta koko 50 kilometrin mittainen reitti yhtä soittoa tai nautiskele saariston tunnelmasta pitkän kaavan mukaan.

Velhoveden Rengastie vie sinut Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon, Makeanvedenaltaan ympäri. Pituutta pääreitillä on noin 50 km. Rengastien sivureitit vievät Lepäistentien ja Lyökintien kääntöpaikoille, Pyhämaan kirkonkylään ja Pitkäluodon niemenkärkeen sekä Männäisten ruukkialueelle. Pääreitti on viitoitettu myötäpäivään tienvarren pyöräilyreittimerkeillä. Pääreitti on merkitty oranssilla ympyrällä, sivureitti vihreällä ympyrällä. Reitin suunta on merkitty nuolella.

Tällä reitillä pyöräilet saarelta toiselle vaikkapa sähköpyörällä, jonka voit vuokrata retkellesi Matkailutoimistosta tai Santtioranta Campingistä. Reitistön varrella voit majoittua, pulahtaa uimaan makeaan tai suolaiseen veteen, levähtää maisemapaikoilla tai vaikkapa kyläkaupalla. Reitin varrelta löytyy myös kesäkahvila ja ravintola Pyhämaassa.

Karttaesitteestä ja nettisivuilta löydät numeroidut maisema- ja levähdyspaikat, uimarannat, melontareitit ja muut mielenkiintoiset kohteet ja palvelut.

Velhoveden vuosisataiset tarinat odottavat reitistöllä kulkijaa. Tarinapaikat on merkitty esitteeseen ja nettisivuille aakkosilla ja mastoon aakkosellisin opastein. Pääreitillä opastaulut ovat oranssit, sivureitillä vihreät. Opastaulut on varustettu ruutukoodeilla, jotka toimivat matkapuhelimen sovelluksella. Ruutukoodista aukeava linkki tuo tarinan puhelimeen. Voit siis lukea tarinat joko esitteestä tai suoraan matkapuhelimestasi.

Matkailutoimistosta saat mukaasi rengasreitin esitteen.

 

This content is only visible when the visitor has consented to marketing cookies.
Please accept marketing-cookies to watch this video.

 

VISIT UUSIKAUPUNKI
Rauhankatu 10, Uusikaupunki
Puh. 050 420 5333
matkailu@uusikaupunki.fi

matkailu [at] uusikaupunki.fi

Share:

facebook twitterbird

Rauhankatu 10, 23500 Uusikaupunki


HUOM! Lepäistentieltä Korsaarentielle käännyttäessä reitillä on noin 12 kilometrin mittainen soratieosuus.